1 - 1,5 timma
15 kr/port
I det här receptet utgår vi från vilka grönsaker det finns gott om på hösten. Men lasagne kan göras i hur många varianter som helst. Utgå från det du har hemma och smaksätt med en riktigt god ost. Det blir alltid bra.
Grönsaksröra
1 squash
2 stora morötter
100 gram mangold eller spenat
400 gram krossade tomater
I gul lök
1 vitlöksklyfta
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Ostsås
5 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna lagrad
I msk maizena upplöst i 2 msk kallt vatten
Salt, peppar
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär squash i bitar och fräs tillsammans med lök i lite rapsolja. Tillsätt grovriven morot och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på krossade tomater, mangold och kryddor. Låt alltsammans koka försiktigt tills squashen mjuknat något.
Ostsås
Koka upp mjölk och slå på maizenaredningen, koka upp ytterligare. När såsen fått lagom konsistens (ganska tjock) slå i den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader, och varva grönsaksröra, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Servera med vitkålsallad.
Näring
360 kcal: 16% av RDI, 2 mg järn: 13% av RDI, 21 gram fett: 28% av RDI, 29 gram kolhydrat: 10 % av RDI, 14 gram protein: 17 % av RDI, 90 ug folat:23% av RDI
Receptet kommer från Naturskyddsföreningens hemsida
"High-tech tomatoes. Mysterious milk. Supersquash. Are we supposed to eat this stuff? Or is it going to eat us?"
Annita Manning
/Er vän, som definitivt ska laga lasagne ikväll.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
man lär sig mycket i den här bloggen!
SvaraRadera